Навчаємось самостійності та практичності

НУШ відкриває перед нами нові можливості, вчить учнів практично вирішувати проблеми, самостійно шукати інформацію. Цими днями учні 2-Б класу мали змогу у цьому переконатися. На уроках української мови діти ознайомилися з розповіддю Б. Коломійчука “Анна та Марія Музичук”.

Це розповідь про відомих шахісток з Львівщини, котрі з двох років вже робили перші спроби грати в шахи і досягли великих результатів: стали чемпіонками Європи та світу. Діти самостійно шукали інформацію про цих спортсменок у ЗМІ. Проте, найбільшою несподіванкою стала зустріч із учнем 4-А класу – Владиславом Серафимом, який навчається у стінах нашої школи.

Виявляється, учні нашої школи теж мають багато досягнень. Влад теж брав участь у шахових турнірах, має багато нагород: грамоти, медалі, кубки, а найголовніше – йому присвоєно ІІІ розряд. Зараз готується до турніру на присвоєння ІІ розряду.

Хлопчик розповів другокласникам, яка користь від шахів, що вони розвивають. Ознайомив з назвами шахових фігур. Розповів про те, у яких турнірах брав участь і якими нагородами нагороджений. А найголовніше, пообіцяв приходити до учнів 2-Б класу, щоб навчити бажаючих грати у шахи.

Зірки дуже часто знаходяться серед нас, а ми про це не знаємо! Зичимо Владові успіхів . Сподіваюсь, що з його допомогою ми зможемо осягнути хоча б ази цієї складної гри.