Робота психологічної служби закладу в умовах карантину

Відповідно до розпорядчих документів Кабінету Міністрів(Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020р. №211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19» та ін.) уся країна живе в режимі карантину. Закриті заклади освіти, методичні кабінети та органи управління освітою.

Психологічна служба закладу під час карантину перейшла на дистанційну роботу. Діти продовжують спілкуватися у своїх сім’ях, здійснюють навчання у дистанційній формі, спілкуються між собою в соціальних мережах. Життя триває та вимагає від нас можливості адаптуватися до нових умов.

Під час встановленого законодавством карантину фахівці психологічної служби продовжують діяльність, спрямовану на забезпечення реалізації головної мети – збереження та зміцнення психічного й фізичного здоров’я, надання психологічної і соціально-педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.

Також виконується соціально-захисна робота з дітьми, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Власна домівка не завжди може бути найбезпечнішим місцем для всіх учасників начального процесу.

Роль працівника психологічної служби в сучасних умовах організації освітнього процесу, а саме у період карантину в закладах освіти, зростає.

Психологічна служба закладу працює за такими напрямками як просвіта, профілактика та консультування.

Надається  психологічна допомога учням, батькам, педагогам.

Для організації самоосвітньої діяльності психологічна служба закладу використовує такі електронні ресурси як: освітня платформа Prometheus, освітній проект «На Урок», інформаційний освітній проект «Всеосвіта» та платформа Zoom. Для зворотного зв’язку з дітьми використовується Viber.

Крім того, ведеться організаційно-методична робота: оформлення робочої документації, складання індивідуального плану самоосвіти, ознайомлення з сучасною методичною літературою.

Здоров’я усім і пам’ятайте – карантин скоро закінчиться!

Посміхнись – життя прекрасне!