16 днів протити насильства

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з учнями Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, дотриманню прав дітей, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильства над дітьми з боку дорослих.

Дискусія, щодо теми насильства, пройшла за круглим столом з учнями 6-А класу. Учасники активно висловлювали свої думки. Соціальний педагог Курчик І. повідомила, що насильством є не тільки бійки, а й звичайні стусани, образливі прізвиська, глузування, все, що принижує його гідність.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом розпочався виставкою малюнків «Скажи СНІДу –Ні!». Заняття-тренінги та години спілкування, проведені вчителем основ здоров’я Марків З. А., практичним психологом Сенютою М. М. та соціальним педагогом Курчик І. В., допомогли учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД. Діти аналізували прослухану інформацію та робили висновки як вберегти себе від цього страшного захворювання, як зробити правильний вибір у житті.

Щодо попередження та протидії сексуальному насиллю в Інтернеті, соціальний педагог І. Курчик провела цікавий урок-квест «Не ведусь!» з учнями    7-8 класів. Діти з захопленням виконали низку завдань спрямованих на отримання кінцевого результату. Учасники квесту аналізували, до яких наслідків може призвести розміщення фотографій в соціальних мережах, і чи мають вони можливість виборювати своє право на приватність.

Протягом усієї акції увазі користувачів бібліотеки була представлена виставка літератури «Знати, щоб не оступитися».

Заходи, які проводилися під час акції «16 днів проти насильства», сприяли формуванню у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, обізнаності з питань протидії домашньому насильству, сексуальному насильству та потребі запобігання таким діям.