Книга – велика духовна цінність

Як зацікавити школяра паперовою книжкою, як змусити подивитися на неї іншими очима, як переконати, що книга – велика духовна цінність? У час активного розвитку науково – технічного прогресу це важко, але не неможливо.

16 лютого класний керівник 7- Б класу Гонтарик О. В. та її вихованці запросили дирекцію школи, шкільних бібліотекарів до спілкування на тему “Людина у світі книг “. Семикласники переконалися, що книга – унікальне, феноменальне творіння людства. Дослідження “Книги у житті відомих людей”, виставка читацьких щоденників, анотації та буктрейлери, відео про процес створення книги, найяскравіші бібліотеки світу, цікавинки про книжку, презентація “Як треба зберігати книги”, розмова з Батіг Марією Іванівною (шкільним бібліотекарем), вірші та народні прислів’я – це те, що ще раз переконало усіх присутніх: кожного дня слід прочитати бодай одну сторінку з книги, бо людина, яка любить читати, щаслива.

Кульмінацією зустрічі стала акція “Подаруй книгу бібліотеці”. Школярі зрозуміли, що книга як почуття: даруєш комусь, а тепло на душі тобі.