Козацькому роду нема переводу

«Козацькими забавами» наша школа розпочала відзначення триєдиного свята, що припадає 14 жовтня.

Сьогодні козаки-верховоди запросили школярів до свого коша. Перепусткою до козацького стану були спортивні конкурси та жартівливі забави. Кожен клас-рій подбав про те, щоб їх козаки-учасники не пасли задніх у змаганнях.

Поновити козацьку силу допоміг конкурс «Смачного!».  Не  лише дегустували й смакували, але й найкращу українську старовинну страву обирали. Ґаздиньки 8-9-их класів постарались на славу у цьому конкурсі.

Стріляний козак повинен поспішити на допомогу у разі шкоди здоров’ю. Тому уроки  домедичної  допомоги усім присутнім нагадали вихованки Зульфії Аслямівни.

Які ж козацькі забави без традиційного куліша. Цьогоріч найстаршим кашоваром була Солоха, яка у вільний від ґаздування час проводить уроки інформатики. Романна Степанівна вміло організувала десятикласників та одинадцятикласників до готування традиційного козацького наїдка.

Святкова атмосфера супроводжувалась піснями та жартами. Змагання настільки захопили козачат, що ніхто не хотів розходитись  додому. Тому у планах козацького отамана ще багато цікавих ідей для вшанування величного дня Покрови. А сьогоднішнє дійство завершилось нагородженням найкращих із кращих. Похвальні відзнаки знайшли найспритнішого козака, найвправнішу господиню і, звісно,  найактивнішу кашоварку Романну Степанівну.