Не дай СНІДу шанс

Сьогодні масштаби поширення ВІЛ/СНІДу набули глобального характеру. Всесвітній День боротьби зі СНІДом покликаний підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

З цією метою в нашому закладі з 1 по 3 грудня 2021 р. відбулось чимало заходів. Учні взяли участь в  акції “Червона стрічка”; опрацювавши тематичний матеріал, оформили інформаційний стенд “Не дай СНІДу шанс”; були  учасниками психологічних годин на цю актуальну тему. Вчитель основ здоров’я Марків З. А. провела в 8-Б класі урок- тренінг на тему “Обирай життя без СНІДу”. Учні переглянули навчальне відео про цю небезпечну хворобу, провели вікторину “Що я знаю про ВІЛ / СНІД”, виконали вправу “Добре серце”. Фінальним етапом тижня обізнаності   з викликами небезпечної хвороби стала конференція для Учнівської Спільноти “Профілактика ВІЛ/СНІДу серед молоді”. Зустріч-спілкування  підготували та провели учителі Н. Лозинська, Л. Серафим та М. Сенюта. Під час заходу учасники  дізнались про ідею виникнення червоної стрічки як символу боротьби зі СНІДом, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, профілактику та наслідки захворювання, про перспективи створення вакцини і препаратів для лікування ВІЛ/СНІДу.

Важливо зазначити, що наша молодь має глибоке розуміння  толерантного ставлення до інфікованих.

Невимушена атмосфера, довірливе спілкування, повага до думки молоді сприяли активному обговоренню теми й глибокому усвідомленню її важливості.