Сучасне рабство: як вберегтися від біди

Торгівля людьми – один з найтяжчих злочинів проти особистості в усьому світі. Від такого виду злочину може постраждати будь-яка особа, незалежно від статі та віку. Щоб привернути увагу, розповісти про ризики, на які можуть наражатися майбутні випускники, 4 грудня 2021 р. у 9-Б класі пройшла виховна година «Сучасне рабство: як вберегтися від біди».

Її мета – підвищити рівень проінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Учні разом з класним керівником Мельник Л. С. підготували та провели інформаційну хвилинку, під час якої розповіли про шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, небезпечні наслідки, навели статистичні дані за останні роки.

Разом з соціальним педагогом Курчик І. В. пройшли квест-подорож з безпечного працевлаштування, розглянули деякі ризиковані ситуації, вчилися розпізнавати підозрілі пропозиції щодо працевлаштування. Щоб не стати жертвою зловмисників, старшокласники дізналися про правила безпечної подорожі.