Веселі вечорниці – у Шклівській світлиці

13 грудня 2021 року в стінах нашого закладу лунала народна пісня, чулись веселі дотепи  та жарти. Це здобувачі освіти 10-А класу разом із класним керівником Я. Сенютою проводили Андріївські вечорниці.

Виховний захід був покликаний формувати в учнів  повагу до національних звичаїв і традицій українського народу, його культури; виховувати глибокі почуття любові до пісні, дотепного українського слова. Свято Андрія Первозванного сповнене таємницею незвичайних подій, адже у цей день було прийнято заглядати у своє майбутнє ворожінням. Це давнє свято –  прекрасний витвір людської фантазії  сьогодні є  призабутий…

Діти поставили перед собою мету відтворити цю традицію, повернути їй життя, щоб ожила одна зі сторінок молодості наших матерів і бабусь, батьків та дідусів.

Учні 8-А класу також підтримали драйвовий настрій Андріївських вечорниць, що наповнив наш заклад. Дівчата і хлопці знайшли ориґінальне рішення цієї традиції  і запросили присутніх на “Веселі вечорниці –  у Шклівській світлиці”.

 Дійство було наповнене актуальними дотепами й енергійними танцями, веселими піснями та світлими колядами і, звісно, жартівливими ворожіннями.

Поставленої мети школярі досягли: присутніх звеселили,  наречених наворожили, смачнющими пампушками усіх підкорили. А завершальним етапом вечорниць став майстер-клас з виготовлення різдвяної свічки, який провела класний керівник Н. Шавало.