Тиждень математики та інформатики

З 26 січня по 02 лютого 2021 року у нашому закладі проходив Тиждень математики та інформатики. В рамках тижня вчителькою Чікель Г. С.  був проведений відкритий онлайн-урок з математики у 6-Б класі на тему «Куля, циліндр, конус». Галина Степанівна продемонстувала можливості платформи Classroom для проведення ефективного уроку математики: відеоролик із поясненням нової теми, використання онлайн-дошки зі спільним доступом здобувачів освіти. Продемонструвала техніку «перевернутий клас» для організації і проведення уроків під час дистанційного навчання.

Вчителька Капінас Н.Я. провела цікаве онлайн-заняття у 7-Б класі на тему «Математичні моделі технікою оригамі».

У 6-В класі проведено корисну гру для розуму «Хто швидше? Я це вмію і піднімусь до…», а здобувачі освіти  5-Б класу у своїх мінітворах лише підтвердили, що жодного дня прожити без математики неможливо ( учитель Г. Ванцура).

Під час уроку  інформатики на тему «Безпека в Інтернеті» Р. Прус  ознайомила здобувачів освіти початкової школи з видимими і прихованими небезпеками, які їх підстерігають в інтернеті. Школярі вивчили нові для них поняття: кіберсуїцид, тролінг, кібербулінг. На основі набутих знань діти розробили правила безпечного користування інтернетом та переглянули мотиваційні відео на цю тему.  Учителька Хомечко М.П. разом із учнями 5-А класу провела цікавий конкурс стіннівок, на яких кожен здобувач освіти зумів візуально передати бачення предмета Інформатика.

Тиждень математики та інформатики довів, що такі, здавалося б, складні предмети можна подавати цікаво, неординарно, мотиваційно.

Роботи здобувачів освіти підтвердили, що учителі математики та інформатики обрали доступні й дієві форми роботи для засвоєння предметів.