Тиждень природничих наук

З 31 січня по 04 лютого 2022 року у нашому закладі був організований і проведений Тиждень предметів природничого циклу. Упродовж тижня здобувачі освіти поринули у світ цікавого «природничого» життя.

Тиждень розпочався конкурсом малюнків на тему «Тварини посеред нас» (між здобувачами освіти 7 класів).

Здобувачі освіти 7- В класу поглибили свої знання із життя тварин, також виявили свою кмітливість у інтелектуальній грі «Біологічна мозаїка» (вч. Марків З. А.)., а 7-Б класу представили міні проекти про способи пересування тварин та їх характерні ознаки.

Також відбулась географічна вікторина у 6-А класі «Я люблю географію», де здобувачі освіти показали свої гарні знання з предмету (вч. Грет Л. П.).
Відкритий онлайн урок з географії в 10- Б класі провела вчитель Шавало Н.Д.. Асоціативні слова, дослідження, вирішення проблемного питання, перегляд відео-матеріалів на уроці поглибили знання здобувачів освіти, сприяли формуванню пізнавальних інтересів.

Учні 6-А, 6-Б та 6-В класів активно працювали на уроці біології та продемонстрували свої знання та вміння по догляду за кімнатними рослинами, (вч. Лаба Г.І.)
Впроваджуючи на уроках географії, змістові лінії: «Здоров’я і безпека» та «Громадянська відповідальність» при вивченні теми «Хімічна промисловість світу та України» у 9- А класі вч. Пастернак Д. І. провела практичне заняття «Сортуємо сміття» на сортувальному майданчику в с. Воля Старицька.

Здобувачі освіти мали змогу розсортувати різні види сміття по відповідних контейнерах, навчились розрізняти види пакувальних матеріалів за ступенем утилізації, оцінити використання вторинної сировини.

Як важливо не помилитися з вибором професії, ще у шкільному віці ознайомитися з азами спеціальностей, які тобі більш за все до вподоби. Саме з цією метою учитель хімії Л. Серафим провела профорієнтаційну онлайн-конференцію для 10-х класів на тему «Як не помилитися з вибором професії? Моя професія – хімік».

Під час конференції здобувачі освіти активно дискутували про те, які ж професії у майбутньому точно не зникнуть, які спеціальності будуть найбільш затребуваними. Дійшли висновку, що хімія – це одна з наук, яка активно розвивається, сучасність вимагає обізнаних технологів, науковців, лікарів, фахівців в галузі екології, криміналістів, судмедекспертів тощо.

Отже, той, хто обере професію хіміка, точно не залишиться без роботи у майбутньому.
Маємо надію, що цікаві вправи та тести допомогли здобувачам освіти виділити їх найсильніші інтелектуальні сторони та природні здібності. Тому кожен зможе правильно й ефективно обрати майбутню професію.

Отже, підбивши підсумки предметного тижня, здобувачі освіти зрозуміли, наскільки цікавий та захоплюючий світ природи, світ навколо нас.