Правила прийому дітей у 1 класи 2022-2023 н.р.

До уваги батьків майбутніх першокласників!

Керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою реалізації положень ст. 13 Закону України «Про освіту», р.ІІ ст. 8,9, р.ІІІ ст.10,12 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13вересня 2017р. №684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів», враховуючи наказ Міністерства освіти і науки України від 16квітня 2018р. №367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», наказ Міністерства освіти і науки України від 28 березня 2022р. №274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», лист Міністерства освіти і науки України від 18 травня 2018р. №1/9-320, лист Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2022р. №1/4202-22 «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» та з метою забезпечення права громадян на територіальну доступність початкової та/або базової середньої освіти

Шклівський ЗЗСО І – ІІІ ступенів ім. М. Корчака Новояворівської міської ради розпочинає прийом документів для зарахування дітей у 1-ші класи на 2022/2023 навчальний рік.

 У нашому закладі створено всі умови для отримання дітьми повної загальної середньої освіти в Новій українській школі.
 Мова викладання – українська. Іноземні мови – англійська (з 1-го класу).

До послуг Ваших дітей:
• однозмінне навчання в окремому блоці закладу освіти;
• навчання та виховання у гарно обладнаних класах;
• група подовженого дня;
• досвідчені учителі, вихователі, ввічливий персонал;
• психологічний супровід;
• логопедичний супровід;
• соціальний супровід;
• постійний медичний нагляд.
Заява встановленого зразка та пакет документів подається особисто одним із батьків дитини (або законним представником) з 29квітня по 31травня 2022р.

Роз’яснення про правила прийому до 1 класу
1.Зарахування до закладу освіти здійснюється відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви одного з батьків дитини, поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника) та за зразком.
Зразок заяви про зарахування до закладу освіти додається

До заяви додаються:
• копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа)
• оригінал медичної довідки за формою № 086-1/о, завірений державною медичною установою.
• карта профілактичних щеплень за формою № 063/о.

У разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини до заяви можуть додаватися оригінал або копія висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини чи витягу з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації.

У випадку подання копій документів, оригінали мають бути подані до видання наказу про зарахування.
2.Діти або один з їх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів, згідно з Порядком.
3.Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється, як правило, до початку навчального року та відповідно до території обслуговування.
Зарахування дітей до початку і впродовж навчального року здійснюється виключно на вільні місця. Після зарахування дітей до закладу освіти їх розподіл між класами відбувається в межах нормативу наповнюваності класів, визначеного Законом України «Про повну загальну середню освіту». Зарахування дитини з особливими освітніми потребами до інклюзивного чи спеціального класу (з його утворенням у разі відсутності) здійснюється на підставі доданого до заяви висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини (чи витягу з протоколу засідання психолого-медико-педагогічної консультації).

4. За Шклівським ЗЗСО І-ІІІступенів ім. М. Корчака на сесії Новояворівської міської ради визначено і закріплено територію обслуговування:
смт. Шкло, с. Солиги, с. Стадники

5. 01 червня зараховуються діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за його наявності).

6. Якщо дитина не проживає у мікрорайоні закладу освіти, заява подається для вступу на вільні місця. Батьки (один з батьків) мають право подати (але обов’язково до 31 травня) необхідні документи (їх копії) до будь-якого закладу освіти (без обмеження їх кількості) для зарахування на вільні місця.
У електронному вигляді подаються скановані копії документів.
7. Список зарахованих до 1 класу дітей із зазначенням лише їх прізвищ буде розміщено на сайті закладу освіти 01 червня 2022 року.