Боролися! Боремося! Поборемо!

14 жовтня стало невід’ємним патріотичним святковим днем для всього українства. Навіть у сьогоднішній  болючий час воєнного стану школярство не забуває віддати честь чотирьом подіям, що об’єднані у цій даті.

Здобувачі освіти нашого закладу різноаспектно й цікаво долучилося до вшанування Покрову Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня створення УПА і Дня захисника України. Першочергово школярська й учительська спільнота з ініціативи Учнівського самоврядування склали поминальні молитви на могилах односельчан-захисників. А потім свої патріотично-вдячні думки виклали у творчий глибокодумний відеоряд.

Здобувачі 4 – В та 5 – А класів зі своїми класоводами І. М. Рій та В. О. Чернецькою підготували вітальні листівки для захисників. Полетять малюнки-обереги з побажаннями здоров’я і наснаги на передову.

Під керівництвом учителя Н. В. Лаврик учні 4-В класу англійською мовою висловлювали вдячність захисникам.

Найменші школярі (1- Б клас та класовод М.С. Грабовська) щирим поетичним словом просили про небесне заступництво для воїнів.

Цікавий захід онлайн провели учні 5 – А класу та класний керівник В. О. Чернецька. Душевне декламування, актуальна підбірка матеріалу, особистий виступ класного керівника забезпечили заходові успіх.

М.Р. Нижанківська разом зі своїм 6 – В класом створили мінівиставу, котру усі дивились і слухали із зачаруванням. Адже приголомшив символічний образ війни й захопила сценка «Синівський лист на передову».

Здобувачі освіти 6 – А (кл. керівник О. Б. Шавало), 7 – А (кл. керівник Л. П. Грет),  7 – В (кл. керівник Г. І. Лаба), 8 – Б (кл. керівник Н.Я. Капінас), 9 – Б класів (кл. керівник Л.М. Цікалишин) уклали відеороботи, у яких вповні розкрили теми Покрову Пресвятої Богородиці, українського козацтва та шани нашим захисникам.

Здобувачі освіти 8 – В класу (кл. керівник М.І. Козак ) розчулили підбіркою вітального  матеріалу. Адже згадали і про сучасних полеглих захисників яворового краю і про батьків свого класу, що сьогодні на передовій. Учень озвучив лист батькові-захисникові, під яким, безумовно, підписався кожен хлопчик і дівчинка, чиї мама-тато на передовій.

Про християнські місця, якими ступала Покровителька наших захисників, говорили гуртківці «Юні знавці Біблії» ( керівник Б. М. Никиль). Патріотичний дух і щиру вдячність  гуртківці  “Джури” (керівник В. Р. Лещик) вклали у свій вітальний флешмоб.

Під час години спілкування учні 7 – Б класу ( кл. керівник Н. І. Фітель ) більше уваги приділили ювілейній події, що вклалася у 14 жовтня, – 80-ліття створення УПА. Семикласникам, як і багатьом  нашим сучасникам,  ще належить багато осмислити, щоб збагнути високий подвиг єдиної у своєму роді армії – армії українських повстанців.

Десятикласники разом з класним керівником Н. П. Верхолою під час години  спілкування аналізували звитяжні події  минулого й сьогодення. Обговорювали власне бачення подій й траєкторію нашої перемоги. Адже цим юнакам і юнкам незабаром творити новітню історію нашої держави.

Отже, цьогорічне відзначення 14 жовтня минуло без гучних козацьких забав і розважальних заходів, бо від  ворожих ракет здригається земля і душа. Проте ніхто не відійме від нас нашої пам’яті і вдячності захисникам минулого й сьогодення.

«Боролися! Боремося! Поборемо!» – гасло цьогорічного 80-ліття створення УПА –  в душі кожного українського школяра.