Нашої Гідності і Свободи нікому не відняти

День Гідності та Свободи цього року мав особливий, значущий, глибоковмісний акцент. Ми ж Гідність і Свободу сьогодні вже відвойовуємо не на мирному майдані, а на полі бою.

Тому у всіх шкільних тематичних заходах червоною ниткою ішлось про сміливість учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності та героїзм на полі бою, де нині відстоюється Гідність і Свобода.

Тематичні години спілкування пройшли у кожному класі молодшої, середньої, старшої школи. Класні керівники події недавньої історії аналізували з учнями, враховуючи їх вік.

          Молодші школярі декламували патріотичну поезію, дивились відеосюжети з мирних майданів, виконали малюнки на підтримку ЗСУ.

Зі здобувачами освіти 5-8 класів глибше аналізували причини подій та з’ясовували, що для них означають поняття Гідність та Свобода.

Старшокласники про  революцію Гідності знають не тільки з підручника: вони були маленькими, як їх батьки у сім’ї говорили про реверсний рух від Європи. Тому юнаки і юнки дискутували щодо  необхідності демократичних змін, висловлювали  власний погляд на цінності Гідності та Свободи.

Під час уроку мужності (учитель В. Лещик) підлітки ділились своїми роздумами щодо причин та наслідків демократичних революцій.

Також учителі зі здобувачами освіти провели поминальні заходи біля пам’ятника Небесній Сотні.

Тут молитву за душі героїв  Майдану, героїв АТО, ЗСУ промовили учні 8 – А класу (класний керівник Б. Никиль).

Учні 7 – Б класу (класний керівник Н. Фітель) годину спілкування-поминання “Невпокореним – слава” теж провели біля пам’ятника Небесній Сотні. Лампадки, квіти, хвилина мовчання – мінімальні знаки вшанування героїв від семикласників.

Здобувачі освіти 4 – Б класу (класний керівник Л. Семусь) взяли участь у квест-грі “Незламним слава”, який відбувся у селищній бібліотеці. Своє вшанування четвертокласники продовжили біля пам’ятника Небесній Сотні.

Учнівська Спільнота (президент В. Дребот) та педагог-організатор Н. Лозинська, покладаючи квіти  і простягаючи жовто-синій стяг, запевнили, що наступного року у цей день уся школярська громада прийде до пам’ятного знака, але вже в мирній Україні.

          Цього року у День Гідності та Свободи вплелась ще одна спільно українська акція – “Жовта стрічка”. Це знак підтримки земляків на окупованих територіях. Свою солідарність з українцями, що відважно відстоюють право на Свободу, виявили учні 5 – А , 7 –  Б, 9 – В класів, пов’язавши сонячні стрічки.

Нашої Гідності і Свободи нікому не відняти, бо за неї стояли і стоять найвідважніші українські герої.