Пройшов Тиждень початкових класів

Протягом 19-23 грудня 2022/2023 навчального року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. М. Корчака проходив Тиждень початкових класів. Здобувачами освіти 1-2 та 3-4-х класів було проведено ряд заходів, які підпорядковувалися тематиці кожного дня тижня.

Першокласники з вчителями Доброжанською Л.В., Баран О.М., Грабовською М. С. зустріли Святого Миколая. Класний керівник 2-Акласу Т.А. Мануляк і вчитель українознавства, заступник директора з навчально-виховної роботи Н.В. Коваль привітали Різдвяним вертепом шкільну родину. Виконуючи ролі, колядники розповідали про тайну Різдва, прославляли народження Бога. Вертепне дійство проходило й у 1-Б класі під керівництвом М. С. Грабовської. Здобувачі освіти 3-В класу і вчитель О. Б. Софінська, також привітали Україну з Новим роком та Різдвом Христовим.

З першого дня Тижня початкових класів здобувачі освіти 3-4-х класів із класними керівниками Н.В. Литвин, І.М. Пирч, О. Б. Софінською, Л.В. Семусь, І. М. Рій, Л.М. Падурою занурились у круговерть подій. Розпочався Тиждень зимовим вернісажем малюнків на тему ” Зима іде, свята веде…”

Малюнки дітей теплі, сповнені власним баченням зими без війни… У своїх роботах здобувачі освіти намагалися передати радість від зими та зимових свят у традиціях українського народу.
Учителі 3-4-х класів та заступник директора з навчально- виховної роботи Н.В. Коваль відвідали відкрите заняття з математики у 3-Акласі, яке провела учителька Литвин Н. В.

Родзинкою уроку було обчислення периметрів картин українських художників” Квіти за тином” Катерини Білокур, ” Чорний квадрат” Казимира Малевича, ” Портрет Шевченка” Олега Шупляка і ” Богородиця” Саші Путрі. Третьокласники ще раз переконалися, що математика – наука точна і цікава.

В рамках Тижня початкових класів у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.М.Корчака здобувачі освіти 3-4 класів разом зі своїми класними керівниками провели акцію “Зроби добро! Допоможи пташкам взимку!” Початкова школа є першоосновою формування екологічного мислення. Навчання екології має бути цікавим, максимально наближеним до життя, дохідливим.

Відчуття краси, розуміння природи, складних взаємозв’язків у ній не приходить саме по собі. Його треба виховувати з раннього дитинства, коли інтерес до навколишнього світу особливо великий. Саме з метою формування екологічної культури здобувачам освіти 3-4-х класів було запропоновано разом зі своїми рідними виготовити годівнички для птахів . Це відмінний спосіб навчити дітей робити добро для інших і виявляти турботу до ближнього.

Юні захисники пташок та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Учасники експериментували з матеріалами, формами, розмірами, стилями. Виготовляли годівнички з дерева, картону, пластикових пляшок, природних та інших матеріалів.

Протягом Тижня були проведені майстер- класи з виготовлення різдвяних зірочок, новорічних свічників. Святкові зірочки та свічники виготовили діти 2-А та 4- В класів із учителями Т.А. Мануляк та І.М. Рій. Для ЗСУ хлопчики та дівчатка 2- В класу з класним керівником М. В. Грабовською випікали смачні пряники.

Дитячі серця зігріли власноруч виготовлені Ангели- обереги. У цьому дітям допомагали учителі Л.В. Семусь, О. Б. Софінська, М. С. Грабовська, М. В. Грабовська, Л.В. Доброжанська, І. В. Полюх, заступники директора Н.В. Коваль та У.В. Андрощук. Незабутні враження та заряд позитивних емоцій отримали здобувачі освіти 4-А класу разом із заступником директора з навчально- виховної роботи Коваль Н.В., класним керівником Падурою Л.М.

Вони здійснили екскурсію у Новояворівський краєзнавчий музей. Пізнавально та цікаво провели час в освітньо-просвітницькому центрі “Кристал НЯ”. Під час екскурсії дівчата та хлопці отримали початкові наукові знання, ознайомившись з принципами роботи фізичних та механічних явищ.

Дітям дозволили експериментувати, щоб на власному досвіді побачити принципи роботи багатьох механізмів. Цікавою була екскурсія з історії рідного краю. Діти уважно слухали, вбирали знання, задавали запитання.

Незабутнім для дітей був майстер-клас із розпису Яворівської пташки. У розмальовування фігурки діти вклали свою багату фантазію та позитивну енергію. З чарівною пташкою в долонях віримо у ЗСУ, загадуємо одне Різдвяне бажання на всіх! На такій же ж екскурсії побували діти 2- Б класу з учителем М.В. Савчак.

Тиждень початкових класів та І семестр 2022/2023 навчального року здобувачі освіти 1-4-х класів завершили подячними вітальними листівками для наших захисників. Діти висловили почуття поваги і вдячності українським воїнам за мужність і оборону нашої країни.

Цей Тиждень став яскравою сторінкою нашої шкільної родини.