Тиждень звичаїв і традицій

Народна мудрість говорить: «Без минулого, немає майбутнього», і це справді так, бо минуле живе поряд з нами, і воно безцінне… Це досвід, який ми переймаємо у своїх батьків, дідів, прадідів, у свого народу.

А український народ має багату і оригінальну культуру, наші пращури славилися духовністю, відбирали найцінніші надбання і бережливо передавали їх з покоління до покоління. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови, які закладені в українських звичаях, святах, традиціях.

Саме тому, ми повинні знати свою історію, національні традиції, своє минуле.
З метою формування у здобувачів освіти національної свідомості, шанобливого ставлення до українських традицій та звичаїв, історичного минулого в Шклівському ЗЗСО I-III ступенів ім. М. Корчака з 23.01. по 27.01.2023 року пройшов тиждень народних традицій та звичаїв «На світі є одна країна, яку люблю, це Україна».

Впродовж тижня учителі розповідали своїм вихованцям про символи та обереги України, народні традиції та звичаї, свята та обряди, національний одяг, мелодійну українську мову, дзвінкоголосу коляду, чарівну казку. Долучилися до традиції окроплення класних приміщень Йорданською водою.

Було організовано тематичні години спілкування: «Я – моя родина -Україна», «Народні традиції, свята та обряди, побут та символи українського народу», « У звичаях, традиціях народу, ти душу України пізнай», « Люблю я свій народ – ціную його звичаї». На уроках української літератури вчителями Козак М.І., Фітель Н.І., Шавало О.Б. були проведена вікторина «Традиції та звичаї мого народу».

У бібліотеці Батіг М.І. організувала виставку «Духовна криниця українських традицій».
Учителі початкових класів Баран О.М. (1-Вклас), Семусь Л.В., Андрощук У.В. (4-Б клас), Падура Л.М. (4-Аклас) провели виставку малюнків «Я українець і я цим пишаюсь», «Національні символи та обереги».

Завершився тиждень вертепним дійством церкви Святого Миколая смт. Шкло «Слава Богу, що ще колядуємо». Участь в якому брали учителі закладу Фітель Н.І., Лозинська Н.С., Пирч І.М., Грабовська М.С., Пирч Т.М., Литвин Н.С. Лунала спільна коляда, було різдвяне частування, подяка Богу та нашим ЗСУ, що ще колядуємо!