Здорова самооцінка – фундамент особистості

Ти не можеш доторкнутись до неї, але вона суттєво впливає на те, як ти почуваєшся. Ти не можеш побачити її, але вона там, коли ти дивишся на себе у дзеркало. Ти не можеш почути її, але вона присутня, коли ти кажеш або думаєш про самого себе. Що ж це таке… таємниче й важливе?

Це твоя самооцінка! 2 лютого 2023 р. учитель основ здоров’я Леся Серафим спільно з практичним психологом Мирославою Сенютою для учнів 6-их класів провели урок-тренінг “Здорова самооцінка – фундамент особистості”. Під час нього діти дізналися про те, що таке самооцінка і чому вона є важливою складовою нашої особистості.

На життєвих прикладах хлопці й дівчата довели, що від самооцінки залежить щастя і добробут, взаємовідносини людини з навколишніми, її критичність, вимогливість до себе, ставлення до успіхів і невдач.

За допомогою психологічних тестів діти навчились визначати особистий рівень самооцінки, отримали практичні поради щодо формування адекватної самооцінки. Під час уроку-тренінгу хлопці та дівчата активно обговорювали тему, аналізували життєві ситуації, робили висновки й проектували їх на власну поведінку.

Сьогодні перед учителями стоїть завдання виховати успішну особистість, яка має здорову самооцінку, займається улюбленою справою, відповідально ставиться до свого життя. Тому такі практичні уроки самопізнання завжди будуть актуальними.

Адже уміння “пізнати самого себе” таке ж важливе для формування здорової особистості свідомого громадянина, як і рівень його освіченості й вихованості.