Відкриваємо цифровий потенціал нашого закладу

Починаючи з лютого 2023 року стартує участь нашого освітнього закладу у впровадженні проєкту SELFIE.

SELFIE – це безкоштовний, простий у використанні онлайн-інструмент для саморефлексії закладу, спрямований на те, щоб допомогти оцінити ефективність впровадження інноваційних цифрових технологій в освітньому процесі, з’ясувати, на якому етапі цифрового розвитку знаходиться наш заклад освіти.

Використання інструменту SELFIE надасть можливість керівнику закладу освіти виконувати свої професійні обов’язки відповідно до стандарту, а саме

• допоможе закладу загальної середньої освіти та вчителям йти в ногу з часом, реалізовувати демократичний підхід до управління, втілювати на практиці можливості шкільної автономії та академічної свободи;
• організовувати моніторинг діяльності закладу освіти щодо процесів цифровізації та ефективності використання сучасних цифрових технологій;
• підбирати і застосовувати методи і методики збору інформації та інструменти для вивчення освітніх і управлінських процесів у закладі загальної середньої освіти;
• використовувати різні види і форми контролю в залежності від його мети;
• здійснювати рефлексію управлінської діяльності;
• ефективно реагувати на зміни і управляти ними.

SELFIE не вимірює та не порівнює знання чи навички користувачів, а також не оцінює та не порівнює заклади освіти між собою будь-яким чином. Це інструмент лише для самоаналізу стану цифровізації та ефективності використання цифрових технологій у кожному конкретному закладі освіти.

У SELFIE візьмуть участь всі учасники освітнього процесу – керівництво, педагоги і учні, – це дасть можливість побачити всеосяжну картину багатьох областей діяльності школи.
Пройшовши опитування SELFIE, заклад освіти отримає свій власний інтерактивний звіт зі змістовними даними і аналітикою сильних і слабких сторін.

SELFIE призначений тільки для закладу освіти, і не збирає ніяких персональних даних. Всі відповіді, зібрані в ході опитування SELFIE, знеособлені. Визначити, хто саме з учнів, вчителів, керівників або інших працівників школи відповідав на питання і твердження, неможливо.

Отриманий звіт допоможе адміністрації закладу освіти проаналізувати поточний стан, інтерпретувати результати задля розробки плану заходів щодо впровадження і використання ІКТ, для подальшої більш ефективної цифрової трансформації закладу, для звітування або звернень до засновників закладів освіти, місцевих органів влади тощо.