Спільне засідання методичних комісій

Спільне засідання методичних комісій учителів 1-2-х та 3-4-х класів.

27 березня 2023року в нашому закладі було проведено спільне засідання методичних комісій учителів 1-2-х та 3-4-х класів (голови МК Грабовська М.В. та Семусь Л.В.).

“Психологічний супровід освітнього процесу в умовах воєнного стану” та “Формування у здобувачів освіти високої громадянської активності та національної свідомості” – теми, які обговорили педагоги за круглим столом.

Члени МК початкових класів поділилися змістовними доповідями про духовне багатство, моральну чистоту, патріотизм і дисциплінованість, про особливості організації освітнього процесу в умовах війни. Доповідачами були:  О.М. Баран, І.М. Пирч, І. М. Рій та Х. С. Тернова. Активно проходило обговорення  застосування інноваційних, авторських ідей, знахідок та надбань педагогів у навчально-виховному процесі.

На  аукціоні педагогічних ідей “Шляхи вдосконалення виховання громадянина- патріота” вчителі підсумували, що сучасне виховання має стати засобом відродження національної культури, зупинення соціальної деградації, стимулом пробудження високих моральних якостей- совісті, патріотизму, людяності, почуття громадянської і власної гідності та творчої ініціативи.

У період, від січня по березень 2023 року вчителями 2-Б та 4-Б класів, були проведені два відкритих заняття. Л. В. Семусь та здобувачі освіти 4-Б класу занурилися у тему з предмету ЯДС ” Навіщо людям ліс? Правила поведінки в лісі”. Заняття було цікавим, творчим та змістовним.

Вчителька 2- Б класу М. В. Савчак провела відкрите заняття з української мови. Здобувачі освіти були активними та впевненими під час роботи.

Заняття були проведені у дистанційному форматі з використанням сучасних технологій.

Цикл Різдвяних свят завершився виготовленням Стрітенської свічки, яку  виготовляли діти 2-х,3-х класів. У свій виріб кожна дитина вклала частку душі і віру, що світло свічки принесе мир та спокій в Україну. Кошти  було передано Збройним Силам України!

          До дня рідної мови Н.В. Коваль та Л. В. Семусь був проведений відкритий виховний захід ” Я подолаю, тебе, враже, рідним словом…”

Творчими та активними були діти під час святкування  Днів народження відомих українських митців Лесі Українки та Тараса Григоровича Шевченка. Здобувачі освіти декламували вірші, малювали картини, де народився і жив відомий український поет – Тарас Шевченко.  Не  оминули увагою геніальну поетесу сучасності Ліну Костенко, слово якої надихає і допомагає жити.

“Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі”- писала поетеса.

Під час проведення тижня “Шануймо українські звичаї і традиції”, здобувачі освіти початкових класів  створили роботи, у яких продемонстрували любов до рідного краю та держави.

З метою формування громадянської активності та національної свідомості, а також зміцнення психологічного стану здобувачів освіти, вчителі  О.Б. Софінська, І.М. Пирч, Н. В. Литвин, І. М. Рій, Л.В. Семусь, Л.М. Падура, М. В. Грабовська разом із дітьми переглянули відомий український 3-D мультфільм, за мотивами драми-феєрії Лесі Українки ” Мавка. Лісова пісня” – неймовірний, глибокий, фантастично красивий, з неперевершено прекрасними голосами українських співаків та акторів мультфільм… Гордість за свою країну, в якій створюють такі шедеври.

І.М. Рій, Л.В. Семусь, М. В. Грабовська та О.Б. Софінська з дітьми  організували екскурсії в музей ” Мандрівна наука”. Там здобувачі освіти  вкотре усвідомили, що наука відкриється кожному, хто зануриться в цей дивовижний і непередбачуваний світ, який створюють харківські просвітники. Говорили про мікробіологію, фізику й математику навколо нас, трішки про астрономію , багато – про дружбу й цікаві знання.

 Загалом, робота, протягом січня- березня 2023 року, була змістовна та насичена!