Тиждень знань з основ БЖД та День цивільного захисту

З 01.05 по 05.05.2023 року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. М. Корчака під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, 05.05.2023 року – День цивільного захисту.

Практичним психологом Сенютою М.М. проведено тренінгові заняття для дітей і батьків ВПО та класних керівників «Як допомогти дитині в умовах війни». Класними керівниками та учителями образотворчого мистецтва організовано конкурс малюнків серед здобувачів освіти 1-4 класів на тему: «Бережи життя», серед 5-8 класів на тему: «Будь обережним. Подбай про свою безпеку».

Учителем предмету «Захист України» Марків З.А. проведено вікторину «Знати і вміти», конкурс проєктів «Вміст та складання тривожної валізи», складено пам’ятки «Алгоритм дій під час хімічної, біологічної, радіологічної загрози забрудненню навколишнього середовища у результаті воєнних дій». Учителями української мови організовано написання диктантів: «Як уберегтися від пожежі», «Вогонь – друг чи ворог».

Здобувачам освіти 1-4 класів запропоновано перегляд мультимедійного журналу «В гостях у безпеки», а 5-11 класів- опрацювання електронних книг «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт».

Проведено відкриті заняття у 6-А (вч. Серафим Л.Г.), 10-А (учитель Лещик В.Р.), у 10-Б класі (учитель Марків З.А.). У 1-11 класах класними керівниками проведено єдину годину спілкування «Уміти жити безпечно», під час якої було обговорено алгоритми дій під час надзвичайних ситуацій та оголошення сигналу «Повітряна тривога».

У День цивільного захисту проведено організовану евакуацію учасників освітнього процесу та на практиці закріплено теоретичні знання, здатність грамотно і чітко діяти щодо захисту свого життя та здоров`я.

Усі заходи пройшли цікаво та повчально. Учасники освітнього процесу вкотре переконалися у тому, що отримані знання можуть знадобитися у повсякденному житті.