Тиждень української мови та літератури

З 06.11. по 10.11. 2023 року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Мар’яна Корчака проходив Тиждень української мови та літератури. Було проведено цікаві, змістовні, креативні заходи.
09.11. 2023 р. здобувачі освіти 6-Б класу здійснили лінгвістичну подорож у казку Зиновія Квіта «Казка про українську мову». Вчителька Гонтарик О.В. розповіла про автора казки- уродженця Львівської області, що проживає нині в США.

На уроці прозвучав текст казки, учні проаналізували твір, відповівши на запитання, охарактеризували головного героя. У рубриці «Антисуржик» удосконалили чистоту рідної мови, виправляючи мовні помилки. А у рубриці «Декламатор» діти напам’ять читали поезії відомих українських авторів про рідну мову. Заняття провели у стінах шкільної бібліотеки – у царстві книг.

Учні 10-Б класу 07.11. 2023року побували на гостинах у мовно-літературній кав’ярні «Енеїда», «скуштували» зупу «Фразеологічне диво», млинці «Орфографічний розмай», смакували на десерт «Модні неологізми», а запили все це узваром «Орфоепічне намисто». Було весело та пізнавально.

Зозуля Г. М. провела з учнями 6-В класу інтелектуальну філологічну гру «Магія рідного слова». Діти брали активну участь у конкурсах, демонструючи свої знання і вміння з української мови.
Мовні посиденьки у 5-А класі пройшли під гаслом «Лексичний розмай». Учитель Н. Фітель разом з учнями відстежували лексичне розмаїття нашої мови. За допомогою цікавих конкурсів, творчих вправ та інтерактивних завдань заглибились у таїну слова. Шкільний бібліотекар М. Батіг допомогла юним читачам працювати зі словниками та словниковими статтями. Попереду у п’ятикласників ще багато відкриттів на шляху пізнання нашої Мови.

9 листопада у 7-В класі ( вчитель української мови та літератури Шавало О.Б. ) відбулася лінгвістична вікторина «Мовна скарбничка». Клас був поділений на дві команди «Мовознавці» і «Розумники». Учні завзято змагалися, демонструючи свої знання рідної мови.
У рамках проведення Тижня української мови та літератури учні 8 – Б, 9 – А, 9 – В класів з ініціативи учителів М. Козак, Н. Фітель переглянули класику української драматургії – виставу «Наталка Полтавка». Залучили вихованців до поваги та вшанування українського слова через мистецтво театру.

9 листопада була проведена мовознавча вікторина «Дзвени, рідна мово!» у 9-В кл. (вчитель української мови і літератури М. І. Козак). Учні активно відповідали на питання, декламували вірші, удосконалили свої знання з різних розділів мови.

А в 5-В класі класний керівник Скобало Віта Василівна провела мовознавчу вікторину «Словолюби», де діти мали змогу випробувати свої знання з української мови. Учні надзвичайно активно й натхненно змагалися між собою, із задоволенням брали участь у різноманітних конкурсах, доводили, що рідну мову потрібно вивчати й оберігати, а також підготували патріотичні малюнки. Захід був надзвичайно пізнавальним!