ІІ засідання МК вчителів історії , правознавства..

Відбулося ІІ засідання МК вчителів історії, правознавства, громадянської освіти та зарубіжної літератури.

30 листопада 2023 р у Шклівському ЗЗСО І- ІІІ ступенів ім. М. Корчака відбулося ІІ засідання Методичної комісіїї вчителів історії, правознавства, громадянської освіти та зарубіжної літератури.

Вчителі відвідали відкритий урок з історії у 10-А класі. Тема «Утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки УНР та ЗУНР». Провела урок вчитель історії Цікалишин Л. М., яка у своїй роботі використала різні види навчальної діяльності, застосувавши мультимедійні засоби навчання.

Розповідь учителя під час вивчення нового матеріалу поєднувалася з бесідою по запитаннях до закріплення нового матеріалу. Попередньо діти підготували презентацію до уроку та повідомлення про видатних політичних діячів, які діяли на Західноукраїнських землях у цей період. На уроці учні показали свої вміння аналізувати та досліджувати історичні джерела.

Діти переглянули документальний фільм «Акт Злуки УНР та ЗУНР», як все відбувалося насправді. Показником пізнавальної активності й інтересу учнів до історії своєї батьківщини було розв’язання проблемного запитання в кінці уроку. Вони висловлювали власні судження до питання «Чи сприяла міжнародна ситуація утвердженню незалежності України».

Члени МК відзначили, що урок був проведений на високому рівні, оцінивши майстерність викладача та зазначивши, що учні працювали активно і з цікавістю.

Голова МК Цікалишин Л.М. проінформувала членів МК про переможців у І та ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із історії та правознавства. А Сенюта Я.І. розказала про свою роботу з обдарованими дітьми. «Проблеми і досягнення», назвавши велику кількість переможців олімпіад з історії та правознавства, які є кожного року, незважаючи на корона вірус чи війну.
Засідання пройшло цікаво і з користю.