Історію пам’ятати – про майбутнє дбати

Одним із завдань сучасної шкільної освіти є вміння орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього виключно на уроці історії просто неможливо. Тому в школі щорічно проводиться тиждень історії, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Тиждень історії, правознавства та громадянської освіти у нашій школі проходив протягом 20.11 – 24.11. 2023р.
Його мета – підвищити інтерес учнів до історії; розширити й поглибити знання та вміння учнів з цього предмету.

Тиждень розпочали 20.11.2023р. із ознайомлення з планом заходів, який був розміщений на інформаційному стенді.

Надзвичайно насиченим став наступний день, 21.11.2023р., адже він припав на 10 річницю відзначення Революції Гідності. У школі відбувся виховний захід з нагоди цієї події. Його підготували учні 10-А класу під керівництвом вчителя історії та класного керівника Цікалишин Л.М. Також школярі переглянули документальний фільм «Небесна сотня – Герої не вмирають», який ще раз підкреслив значущість цієї події.

Діти вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання, а потім учнівська спільнота разом з учителями відвідали могилу Героїв Небесної Сотні, поставили запалені свічки і згадали загиблих воїнів у своїх молитвах.

23.11.2023 вчитель історії та правознавства Сенюта Я. І. зі здобувачами 9 – их класів провела вікторину «Мандри у світ приказок і прислів’їв народів світу».

24.11. 2023 відбувся захід-вшанування жертв голодоморів. Участь у ньому брали учні різних класів. Діти більше дізналися про страшну сторінку історії України. Переглянули відеофільм
«Голодний дух». Класні керівники 1-11 класів провели тематичну годину спілкування «Голодомор – геноцид українського народу».

У суботу, 25.11.2023 учні та вчителі разом зі своїми родинами взяли участь у загальнонаціональній акції «Запали свічку пам’яті».

Завершився тиждень історії, права та громадянської освіти духовно- патріотичною поїздкою до Львова, яку організував вчитель історії Глова М.М. з учнями 7-А класу. Семикласники відвідали найвідоміші храми міста, музеї, архітектурні та скульптурні споруди, дізналися багато нового та цікавого.

Виховання інтересу до нашої історичної пам’яті, шанобливе ставлення до громадянських прав і свобод, плекання свідомого громадянина завжди залишатиметься пріоритеним завданням кожнного учителя й учителів історії й правознавства зокрема.