ІІ засідання МК класних керівників 9 – 11 класів

11 грудня 2023 року відбулося друге засідання методичної комісії класних керівників 9 – 11 класів, на якому заслухали голову методичної комісії Броду І.Г.

На ІІ засідання були заплановані наступні питання та заходи:

1. «Як побудувати навчальний процес, щоб виховати духовно багату, не байдужу до чужого горя особистість, громадянина- патріота».
2. Відвідування та обговорення святкового заходу «Низький уклін тобі, учителю!»
3. Відвідування та обговорення мистецьких заходів, присвячених Дню української мови.
4. Проведення єдиної години спілкування «Голодомор – це Геноцид українського народу».
5. Обговорення роботи МК за І семестр.

По першому питанню виступила класний керівник 9 – Б класу Капінас Н.Я., яка ознайомила присутніх із формами та методичними прийомами, як виховати духовно багату, не байдужу до чужого горя особистість. У виступі вчителька посилалася на методику виховної роботи, розроблену відомими педагогами та психологами, наводила цікаві приклади із життя.

Класними керівниками 11- их класів Бродою І.Г. та Верхолою Н.П. було проведено цікаве свято для вчителів «Низький уклін тобі, Учителю!».

У місяці листопаді проходив тиждень української мови. Учителями української мови та літератури були сплановані різні заходи: і мовознавчий конкурс «Українська мова – пишна квітка у весняному саду» ( І. Брода, 11 – А клас ), і мовознавча вікторина (Скобало В.В., 5 – Б клас), і мовно – літературне кафе «Енеїда» (Гонтарик О.В., 10 – Б клас), «Подорож у казку» Зеновія Квіта «Казка про українську мову», гра «Чи знаємо ми мову?», мовні посиденьки «Лексичний розмай» ( Фітель Н.І., 5 – А клас ), мовознавча вікторина «Дзвени, рідна мово!» ( Козак М.І., 9 – В клас ).

З нагоди вшанування пам’яті (90 річниці ) жертв Голодомору учнями 10 – А класу було проведене мистецьке дійство «Їхня пам’ять безсмертна». А також у кожному класі була проведена єдина година спілкування «Голодомор 1932 – 1933 років – це Геноцид українського народу».

Підводячи підсумки, голова МК наголосила, що усі заходи, які були заплановані, пройшли цікаво, змістовно, на високому мистецькому рівні.