Засідання МК учителів української мови та літератури

08.12.2023 року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. М. Корчака було проведено засідання МК учителів української мови та літератури. Філологи обговорили відкритий урок в 11-Б класі (учителька Зозуля Г.М.).

Для роботи було обрано комедію «Мина Мазайло» Миколи Куліша, яка присвячена проблемам національного відродження. Аналізуючи твір, діти дійшли висновку, що процеси, які відбувалися у 20-30-х роках ХХ ст., почасти нагадують нам і сьогоднішній день. А також зауважили, що серед українців знаходяться найзапекліші вороги української мови, національної історії, й доки будуть жити Мини, що в ім’я особистих вигод здатні відцуратися власного роду, забути рідну мову, буде ця п’єса актуальною.

Учні 10-Б класу разом із класним керівником Гонтарик О. В. віддали шану нашим воїнам, які стали на захист держави, провівши літературно – музичне дійство «Зродились ми великої години…» Повертаючись обличчям до нашої історії, учні з великою вдячністю схилили голови перед запорозькими козаками, січовими стрільцями, воїнами УПА та новітніми героями – воїнами ЗСУ.

За «круглим столом» педагоги обговорили професійну мобільність педагога. Дали відповіді на запитання «Чому вчитись змінюватися – модно?» Зозуля Г.М. розкрила комунікативно – мовленнєву компетентність особистості в умовах НУШ.