Засідання МК вчителів англійської мови

13 грудня у Шклівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів ім. М. Корчака відбулося засідання методичної комісії вчителів англійської мови. А.Р. Мисько провела відкритий урок у 2-Б класі на тему «Parts of the Face».

Нова українська школа покликана не лише давати знання, але й допомагати учням розвивати ключові життєві уміння, а саме вміння вчитися, критично мислити, розв’язувати проблеми, працювати в команді, спілкуватися, а також навчати способів роботи з інформацією та бути креативним.

Саме тому педагог поставив головний акцент на завдання, які розвивають творчий початок особистості у молодших школярів, підвищують мотивацію до вивчення англійської мови та покращують мову як основний механізм комунікації. Функції мови та мовлення зароджуються в процесі спілкування. Мову необхідно вивчати в процесі мовленнєвої діяльності.

Так на уроці були продемонстровані усі види: аудіювання, читання, письмо та говоріння в межах програмних вимог. Завдання були досяжними, в межах можливостей дітей, але в той же час стимулюючими. Значну увагу було приділено говорінню. Діти описували себе, своїх матусь та героїв українських мультфільмів, використовуючи граматичні структури ‘have got’ та ‘has got’.

Члени МК обговорили проблеми, з якими вони стикаються на уроках англійської мови, та дійшли до спільної думки, що завдання повинні бути спрямовані на розвиток дитини. Кожен молодший школяр повинен бути головним дієвим героєм на уроці, почувати себе вільно та комфортно, та брати активну участь в усьому уроці.