Пройшов Тиждень психології

З 5 по 9 лютого 2024 року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. М. Корчака пройшов Тиждень психології.

Проведення Тижня психології – цікавий творчий процес, у якому були задіяні всі учасники освітнього процесу.

Мета проведення Тижня – розширення знань учнів про науку психологію, особливості роботи шкільного психолога; активізація пізнавальної активності учнів, розвиток творчості учнів, вміння висловлювати власну думку, розкриття творчого потенціалу школярів; допомогти дітям краще пізнати один одного.
Кожен день тижня психології був присвячений певній темі.

Психологічною службою школи проведено ряд цікавих заходів, в яких брали участь здобувачі освіти 1-11 класів. Тиждень розпочався із відкриття інформаційно-пізнавального вісника «Шкільний психолог», виставки психологічної літератури в шкільній бібліотеці, акції «Калейдоскоп настрою», «Дерево мрій». Не оминули заслуженою увагою наших захисників та виготовили для них подарунок «Ангел Миру».

Для розширення знань про себе та своїх однокласників було проведено години спілкування з елементами тренінгу «Я, ти, ми- друзі назавжди», «Вогник доброти», «Пізнаю себе», «Я і моя сім’я», «Друзі поруч», «Мотиви вибору професії», «Безпека в Інтернеті та в соціальних мережах». Цікавими та пізнавальними були квест-гра «У світі психології» та квест «Безпечний інтернет».

Заходи, які проводилися в школі, допомогли учням ближче познайомитись з наукою психологією, пізнати себе ,цікаво і змістовно провести час. Вони покращили психологічну атмосферу та настрій учнів, педагогів, допомогли знизити тривожність, зняти напругу, спричинену викликами нашого сьогодення.