Шевченківські дні у нашому закладі

З 07. 03 по 14.03.2024 року у Шклівському ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. М. Корчака були проведені заходи, приурочені вшануванню пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

У 5-Б класі учителька Гонтарик О.В. запропонувала учням написати навчальний диктант «Шевченко і Україна». Виконавши це завдання, діти дізналися про перебування письменника на засланні та про найбільшу його мрію – повернення в Україну.

Учні 7-В класу під керівництвом учительки географії Шот М.М. працювали над проєктом «Шевченко – дослідник, географ». У цій роботі школярі дослідили період життя Шевченка, коли він працював художником під час Аральської експедиції, змальовував пейзажі, які допомогли географам вивчати Аральське море.

Козак М.І. запропонувала дев’ятикласникам літературну шевченкіаду «Найкращий знавець Шевченка». Дві команди ще раз згадали найяскравіші моменти життя і творчості великого Кобзаря.

Восьмикласники разом із Фітель Н.І. у дискусійному клубі «Шевченко: правда чи міф» доводили та спростовували факти, пов’язані з особистим життям письменника.
У 10 – Б класі (учителька Гонтарик О. В.) учні зайнялися пошуковою роботою. Під час інформаційної літературної години десятикласники розповідали про листування Шевченка та Марка Вовчка.

Епістолярія виявилася дуже цікавою: відчувалася спорідненість двох душ, Шевченко назвав Марію Вілінську своєю літературною донькою, благословивши на творчість.
Шавало О. Б. з учнями 7-В класу провела виховний захід «Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко», а учні 11-Б класу презентували літературно-музичне дійство «Я так її люблю…» (учителька Зозуля Г. М.). Учні декламували поезії, ставили інсценізації. Звучали пісні на слова великого Кобзаря.

Глядачі ще раз переконалися, що Шевченко актуальний, він вкотре пробуджує в душах українців прагнення вільно жити на своїй землі.