Тиждень мистецтва, краси та гармонії

В рамках проведення Тижня музичного та образотворчого мистецтва вчителями організовано та проведено ряд заходів, спрямованих на знайомство учнів з цікавими засобами мистецтва, на вміння пробудити уяву та фантазію дітей, виховання естетичного смаку та патріотичних почуттів.
8 квітня був проведений нетрадиційний урок з музичного мистецтва «Малюємо музику».

Учням пропонувалися музичні фрагменти: спочатку вальсу, а потім – маршу. Діти зрозуміли, що обидва музичні твори звучать неоднаково, які ритми домінують у першому і другому фрагменті, який настрій створюють вони в різних випадках. Мали можливість перенести цей настрій на папір за допомогою кольору, ліній, плям. Учні 7 класів мали можливість розвивати охайність, творчу уяву, естетичний смак, фантазію на майстер-класі «Великодній віночок».

Протягом тижня у шкільній бібліотеці проходила книжкова виставка «На хвилях мистецтва». У вівторок учні 7 класів здійснили віртуальну подорож до Музею історії мистецтв м. Відень. П’ятикласники зіграли цікаву мистецьку гру «Знайди 10 відмінностей та домалюй».

Третій день Тижня музичного та образотворчого мистецтва розпочався з фотовиставки учнів 9 класів «Україна рідна моя – на прекрасній планеті земля». Сонячна погода сприяла проведенню нестандартних уроків на природі. Своїми напрацюваннями поділився учень 7 класу, ландшафтний дизайнер-початківець, В. Була. Він розповів однокласникам, як створити парк своєї мрії, з чого почати озеленення, правильно підбирати рослини в композицію.

11 квітня шкільне подвір’я заполонили гаївки, веснянки та забавлянки «А вже весна скресла», підготовлені учнями 7-8 класів.

Протягом тижня проходив конкурс малюнків «Щасливе дитинство». У ньому прийняли участь учні початкової школи під керівництвом Н. В. Коваль.

Завершився Тиждень музичного та образотворчого мистецтва виконанням духовних пісень (7-8 класи) та музичною вікториною «Музика неба» (5-6 класи). Безмежно раділи сонечку учні 5 класів, а теплий вітерець навівав приємні думки, які учні виклали у малюнок на асфальті «Майбутнє України очима дитини».