2 вересня 2021 р. учні 4-А класу з класним керівником Л. Доброжанською, побували на екскурсії у с. Шегині Яворівського району у мініпекарні “Еко Татко”. Діти взяли участь у майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з висівками, замішаного на сироватці, спеченого у глиняній печі на дровах.
Кожен учасник власноруч замішував тісто, спостерігав за випіканням іменного буханця у глиняній печі. Діти дізналися про давні традиції хлібовипікання, навчились відчувати тісто та розуміти тонкощі випічки, а найголовніше – отримали радість та позитивну енергію від своєї праці.
Після успішної праці хлопці та дівчата поласували козацьким кулішем, печеною картоплею з салом, канапками українського ґазди з житнього хліба зі смальцем та цибулею, квашеними огірками та чаєм із запашних трав.
Учасники поїздки мали змогу побувати на кордоні України з Польщею, та побачити, як працює наша прикордонна служба. Також, організатори майстер-класу підготували для дітей справжнє свято з танцями і караоке.
Кожен учасник отримав іменний сертифікат. Вже вечоріло, і пора було збиратися додому. Кожна дитина понесла з собою, наче скарб, запашну хлібину, щоб розділити її з родиною. Як вони пишалися, якими радісними (хоч і втомленими) були!
«Хліб – усьому голова» всім відоме українське прислів’я. У ньому закладена вікова мудрість українського народу, який протягом усього розвитку приділяв хлібу велику увагу. Якщо буде хліб, буде мир, буде щасливе, здорове життя народу нашої країни.