Я знаю… Я вмію…Я створюю…

Цьогоріч з 27 листопада по 01 грудня в нашому закладі проходив Тиждень трудового навчання, метою якого є розвиток і підтримка обдарованих дітей, стимулювання творчої праці у процесі навчання, підвищення інтересу до вивчення предмету.

Організатори – вчителі трудового навчання та технологій Никиль У. Є., Лещик В.Р., Лозинська Н. С. впродовж тижня організували ряд тематичних заходів:

1. Презентація творчого проєкту «Стилі одягу».
Здобувачі освіти 9-их класів, разом з учителем Никиль У.Є., творчо працювали над проєктом «Стилі одягу», дізналися історію виникнення кожного з них.
Презентація спортивного стилю у 9-А класі пройшла під девізом «О, спорт – ти цілий світ!»
Учні 9-Б класу презентували класичний стиль одягу – «Класичний стиль – елегантний, простий та природній».
У 9- В класі – «Джинсовий стиль – від минулого до сучасного».
Додатково, школярі 9-Б класу, презентували одяг у стилі «Вінтаж», 90-ті роки.
Стиль одягу є одним з основних елементів іміджу людини, тому до вибору власного стилю варто приділяти належну увагу, але маємо пам’ятати, що не одяг прикрашає людину, а людина – одяг.
2. Майстер-клас «Як зробити квітку бавовни своїми руками».
Іграшки, ялинки та новорічні віночки на дверях – саме це створює незабутню атмосферу свята Різдва та Нового року. Прикраси для декору нашої оселі можна виготовити власноруч нескладно і недорого.
Вчитель технологій, Никиль У. Є., разом із здобувачами освіти 5-В класу, провела майстер-клас по виготовленню квітки бавовни. Її також можна використовувати у декорі та виготовленні композицій.
Гілочка бавовни стала трендовим декоративним елементом в інтер’єрі, квіткових букетах, завдяки своїй ніжності та легкості, а сама квітка бавовни символізує наближення довгоочікуваної Перемоги!
3. Підготовка до благодійної-виставки-ярмарокрукодільниць 10-Б і 11-Б класів.
4. Презентація практичних завдань переможців олімпіади 2 етапу ІІ туру з трудового навчання. (Вчитель Никиль У.Є.)

На Різдво особливо хочеться поринути в атмосферу свята та наповнити дім теплом. Всі різдвяні вироби та декор, що знаходиться в будинку, повинні відображати настрій сімейного свята, мають бути оповиті казковістю, чарами та духовністю.

Учні 7-8 класів разом із вчителем Лозинською Наталією Степанівною власними руками створювали свічки-обереги. Коли ворог руйнує – ми маємо творити: продовжувати наші традиції, вкладати любов і світло в те, що робимо, вчитися і передавати вміння іншим. Сьогодні ми не просто виготовляємо свічки, адже згодом плануємо продати їх на різдвяній ярмарці, а кошти передати нашим мужнім воїнам.

Під час майстер-класу кожен відзначив захоплення і радість від процесу творення українських символів, діти розповідали історії про народні традиції, які їм передали у спадок бабусі та дідусі, та відзначали важливість українських традицій.

На завершення заходу діти поділились теплими враженнями від майстер-класу та подякували учительці за можливість стати творцями Світла.

Кухня-справжній острівець тепла і затишку в будь-якому будинку. Саме тому для господині, яка проводить там практично весь свій час, дуже важливо надати цій кімнаті максимум комфорту і зручності. Зроблена серветниця своїми руками, як не можна краще прикрасить інтер’єр приміщення, і зайвий раз порадує погляд господині-умільці. Також такий елемент декору стане прекрасним подарунком. Саме серветниці виготовляли учні 5 класів разом з вчителем Лещиком В.Р..

Різдвяний вертеп – це символ прекрасної та світлої традиції українського Різдва. Вчитель трудового навчання Лещик Віктор Романович, разом із своїми вихованцями 8 класів виготовив справжній вертеп.

Матеріал, з якого зроблений вертеп – екологічно-чиста деревина. Ця святкова оздоба зображає вифлеємську стаєнку в момент народження Христа. Цей проєкт – чудова можливість для творчості школярів, а шопка стане окрасою будь-якого дому в Різдвяний час.